top of page
מיא גינזבורג

יציאה לשטח- איך עושים את זה?

עודכן: 31 בדצמ׳ 2019

עונת הפטריות מגיעה! ומביאה איתה הרבה התרגשות וציפייה. זה הזמן לצאת ליער, בין אם לבד ובין עם המשפחה או החברים בשבת ולנסות את מזלנו...


ליקוט פטריות- הפעמים הראשונות זכורות כמרגשות ביותר

אז מה למעשה אנחנו מחפשים בצאתנו ליער?

בגדול- הכל. היציאה ליער היא חוויה בפני עצמה, הריחות, הצלילים, הירוק בעיניים. אבל לסקרנים ושאפתנים, ניתן גם לצאת עם ערך נוסף, שלא תמיד מבחינים בו כשאנו יוצאים לטייל...


פטריות- זה הדברים הבולטים האלה בין העלים נכון?

כן! מה שאנחנו רואים בולט בין העלים זה מה שאנחנו מכנים "פטריה". בפועל, זה הוא רק איבר הרבייה של הפטריה, הפטריה עצמה ("התפטיר") נמצאת מתחת לפני השטח, מתחת לאדמה, ועל כן, אנחנו לרוב נראה פטריות על פני האדמה, כאשר הן מוציאות את איברי הרביה שלהן


מתי זה זמן טוב לצאת ליער?

ברגע שמתחילים גשמים רציניים אפשר לשער שתראו פטריות, אבל זה לא מחייב, יש כל כך הרבה מינים של פטריות שמחבבים תנאים שונים ברמה כזו או אחרת, אבל אפשר לומר באופן כללי שרטיבות בהחלט תעשה לפטריות טוב ותעודד אותן להוציא את גופי הרבייה שלהן.


עת הגשם היא העת המומלצת ביותר לצאת לליקוט פטריות בשטח. מעילי גשם ושכמיה הם ציוד בסיסי ללקט המתחיל


איפה לחפש?

אין כללי אצבע לחיפוש פטריות, אבל הנה כמה כללים שיסייעו למתחילים בחיפוש

  1. מקום ששמעתם שמישהו אחר מצא בו פטריות הוא הימור מצוין- אם מישהו כבר ראה שם פטריה ממין מסוים, ככל הנראה קיים תפטיר של אותה הפטריה ושם יהיה מקום מצוין להתחיל גם כן בחיפושים.

  2. רטיבות- הפטריות ככלל אוהבות לחות. אין מה לצאת לחפש פטריות ביולי אוגוסט (כמובן שיש יוצאים מן הכלל, אך את רוב המינים נמצא מתרבים בחודשי החורף). חכו לגשם טוב, ולימים קרירים, אך לא קרירים מדי.. שלג, וברד לא מייטיבים עם גופי הרביה.

  3. סביבה מיוערת- שוב, הפטריות יכולות לצוץ בכל מקום, גם מתחת לאספלט או מתוך קירות הבית, אבל ככלל, המקום הטוב למצוא פטריות לליקוט הוא איזור מיוער וטבעי- חורשות אורנים, חורשות מעורבות או יערות אלונים יהיו הימור טוב.

  4. אם אתם מחפשים פטריה מסוימת- נסו להבין קודם מה הסביבה החביבה עליה (בדרך כלל יופיע במגדיר, או אפילו בערך הויקיפדיה עליה), במידה וחשוב לכם למצוא מין מסוים מומלץ לחפש בבית הגידול שהיא מחבבת- בדרך כלל יהיו עצים מסוימים שאיתם היא חיה בשיתוף, או איזורים מסוימים שהיא מחבבת (לדוגמא, ישנם מינים שניתן לראות בכמויות רבות לאחר שריפות או מינים אחרים שניתן לראות בעיקר בתוך קקי של פרות).


קשקשנית פחומה על גזע עץ שעבר שריפה. סביבה אפיינית לפטריה ממין זה

או קיי, יצאנו לשטח הנכון בזמן הנכון, איך נזהה את מה שאנחנו רואים?

שאלת מליון הדולר! אז נספר בגדול, שכדי ללמוד לזהות פטריות צריך את שלושת הכללים המוזהבים- מגדיר, מדריך ונסיון. המגדיר ייתן לנו קווים בסיסיים, ויקדם אותנו בהשערותינו לגבי המין הספציפי, המדריך ייכוון בנוגע ללמידת מאפייני הפטריה וההסתכלות על מאפיינים מסוימים כדי לאשר שאכן אתם בכיוון וחושדים במין הנכון של הפטריה שראיתם, אבל הנסיון- הוא זה שיכריע את הלמידה שלכם ויהפוך אתכם ללקטים אמיתיים, אז קדימה לצבור שעות יער!


54 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

コメント


bottom of page