הסיפור שלנו... או ליתר דיוק: פטריות- עשה זאת בעצמך!
I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It's easy.
טקסט מה רואים בתמונה, איזו פטריה...
טקסט מה רואים בתמונה, איזו פטריה...
שמי מיא גינזבורג, מתגוררת ביישוב מצפה חרשים שבגליל.
וכבר כמה שנים שאני נעה ונדה ברחבי העולם אחרי הפטריות.
את החורפים מבלה בארץ בליקוט, למידה והדרכה של קהלים שונים ובקיצים נודדת.
היום אני שואפת לתת מענה בנושא העולם המופלא של הפטריות לכל אשר חפץ לשמוע ללמוד, ובכל דרך שיבחר. בעבר ניהלתי יחידת הדרכה בחברה להגנת הטבע, הנחיתי מדריכים וחניכים בחוגי סיירות של הקק"ל, והתבוננתי יחד עם תיירים במשך שעות על הציפורים באגמון החולה.
למדתי גם כמה תארים באקדמיה בהם בעיקר התעסקתי בקשר שבין האדם לסביבתו.
כאן באתר אני מציעה גם את האפשרות להשתתף בהדרכות שלי בארץ ובעולם, אבל בעיקר אני מציעה את האפשרות להיפתח למשהו חדש ומסקרן, שאולי עד עכשיו היה נראה רחוק ומאיים, אבל עכשיו נפתח בפניכם אט אט. זו הזמנה רשמית ממני אליכם- להתאהב בפטריות.
מיזם "להתאהב בפטריות" קם על מנת לתת מענה לצורך. בערך כשנה אחרי שהתחלתי לצאת לשטח ולהתמחות בפטריות התחילו להגיע קולות מחברים, מכרים, ואנשים זרים לחלוטין ששאלו אם אהיה מוכנה לצאת איתם לשטח ולספר להם איך מתאהבים בפטריות ככה. בהתחלה הייתי פשוט יוצאת עם כל מי שמבקש, עד שהיומן התחיל להתמלא, וכבר לא נמצא זמן, ואז התחלתי לארגן אירועים מסודרים. דרך הביקוש הבנתי שהרצון ללמוד את הנושא הוא גדול, ושלמעשה יש כלים רבים ללמידה של הנושא.
ישנה מעיין תפיסה כי עולם הפטריות הוא למומחים (או למתמחים) בלבד.
אם אתה לא מכיר את כל המינים על שמותיהם הלטיניים (או לפחות שואף לכך), אם אינך מתעניין בהתבוננות מיקרוסקופית על נבגים, אם אינך עוסק בגידול פטריות בבית, או בקריאת מאמרים מדעיים (וכו' וכו') אינך מתאים לעולם הזה. אני חושבת שתפיסה זו שגויה מיסודה. ישנן כל כך הרבה דרכים לגשת לפטריות! בין אם דרך השטח, דרך קריאה, דרך גידול, דרך בישול במטבח, רפואה (על כל גווניה), עיצוב (רהיטים ובגדים שעשויים מפטריות) ועוד ועוד ועוד...
הפטריות הן לא אורגניזם רגיל- יש להן כוח אמיתי למשוך אותנו ולסקרן אותנו! ועל כן יש לתת מקום לכל אדם שמעוניין לעסוק בתחום וללמוד אותו באיזו רמה שהוא יחפוץ.
אני מעודדת את המתעניינים לצאת לשטח. סדנאות וסיורים כמו גם קריאת ספרים זה נחמד, אבל זה לא מחליף את היציאה העצמאית. כי כאמור, יש המון אינפורמציה בנושא, ופטריות זה תחום שקשה ללמוד "על קצה המזלג". הכלים הם פשוטים, יש לעקוב אחרי הוראות הבסיס - לצאת למקום הנכון, בזמן הנכון, עם המגדיר הנכון ופשוט להתחיל להתאהב!
פטריות הן לכולם! כאן בבלוג קהילה וידע על עולם הפטריות, תמצאו כמה מאמרים קצרים שמדברים על הנושא וכל עיקרם הוא לאפשר לכל אחד לצאת ללקט פטריות ולהתחיל לחפש את דרכו בעולם הפטריות המופלא. ההמלצות והעצות הן על סמך ניסיון שלי ושל חברים שפגשתי לאורך הדרך, ומבחינתי הן שוות זהב! אז אתם מוזמנים להציץ ולהתחיל לסלול את דרככם ביער.
וכמובן- יש גם לזכור- פטריות הן גם יצור מורכב, ובתוך הממלכה יש גם מינים שיכולים להזיק. יש לצאת לשטח בצורה זהירה ואחראית, מה טוב לצאת עם מישהו שמכיר.
צפו בכתבה ששודרה עלינו בחורף 2020
גדי סער
מדריך סיורי משפחות
גדי הוא תושב מצפה חרשים ולקט פטריות ותיק. מאז שזוכר את עצמו התעניין וחקר את הפטריות בסביבה הטבעית שלו ושלהן- היער.
לאורך השנים גם הפך ליינן והוא בעלים של יקב מצליח בגליל.
השילוב בין יין ופטריות הוא סוד הקסם של גדי בשטח.
חגי בלעיש
חגי הוא פריק של בישול, ליקוט אוכל וטבע.
בשנים האחרונות החליט להפוך את האהבה למקצוע.
כחלק מההתמקצעות השתתף בקורס ליקוט פטריות של להתאהב בפטריות..
הקורס פתח אותי לעולם המופלא של "צייד" פטריות ומאז אני חוקר ולומד את העולם הזה.
מזמין אתכם לבוא איתו ועם מיא ליום של טבע, למידה ואוכל טוב
רועי רימשון
מדריך סיורי משפחות
רועי, תושב קיבוץ לוטם הוא השילוב האידיאלי בין איש שטח לאיש הגות
לאחר שנים של ניהול עמותה בתחום בעלי המוגבלויות קפץ לתחום ההדרכה וההרצאות ומאז קוצר תשבוחות.
לפני כמה שנים התאהב בפטריות, והשאר היסטוריה...
נועה רוטשטיין
מדריכה סיורי משפחות